Kohupiima-maasikavaht

Kohupiima-maasikavaht

 

Koostisosad:

 

– maitsestamata kohupiima mass 400 g
– maasikad, umbes 500 g
– 35 % rasvasusega koor 400 ml
– želatiin 1 spl
– suhkur, maitse järgi

 
 

Pesta maasikad, kuivatada õrnalt, eemaldada varred ja lõigata väikesteks tükkideks.

 

Leotada želatiin väheses külmas vees paisumiseni.
Seejärel kuumutada veevannis kuni lahustumiseni (mitte keeta) ja seejärel jahutada toatemperatuurini.

 

Laotada pehme kohupiima mass kaussi lisades suhkrut maitse järgi, viilutatud maasikaid.

Lisada massi sisse peenikese joana želatiin hästi segades.

 

Vahusta koor mikseriga kuni paksu, koheva massini ja ettevaatlikult kombineerida kohupiima massiga.

 

Laotada valmis mass sügavasse kaussi või vormi, kaunistada maasika viiludega ja asetada külmkappi tahkemiseni.

 

Head Isu!

% kommentaari

Lisa kommentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*